Суфле с течен център
Сладкиши

Изпратена от:

Надежда Желязкова от гр. варна

Необходими продукти:

125 г брашно София Мел - класик
200 г шоколад - натурален (кувертюр)
200 г масло
7 яйца
220 г захар
50 г натурално какао

Начин на приготвяне:

1. Шоколада се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, при непрекъснато разбъркване.

2. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което последователно се добавят към тях - шоколадовата смес, брашното и какаото (пресяти). Всичко се разбърква хубаво.

3. Формички за крем-карамел (или други подходящи) се намазват с масло/олио и се поръсват с какао или брашно по дъното и стените. Изсипва се сместа (стават около 8 броя).

4. В загрята на 220 градуса фурна, суфлето се пече 10 минути.

5. Много е важно да не се превишава времето за печене, защото има вероятност да се изпече и вътрешността, която трябва да остане течна.

Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.