Трайфъл с брауни и плодове
Сладкиши

Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Необходими продукти:

за брауни блата
150 г Брашно Екстра София мел
4 яйца
200 гр захар
150 г масло
150 г натурален шоколад
1 ч. л. бакпулвер
3 с.л. студена вода
За крема:
300 гр маскарпоне
200 гр крема сирене
150 мл подсладено кондензирано мляко
150 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

1. Започваме с приготвянето на брауни блата. Първо на водна баня разтопяване шоколада и маслото и оставяме да изстинат на страна.

2. Разделяме белтъци от жълтъци. Белтъците разбиваме на сняг със захарта.

3. Жълтъците разбъркваме с тел и към тях добавяме бакпулвера, който активираме с водата.

4. Сместа с жълтъците прибавяме на части към белтъците и бъркаме внимателно с шпатула, за да не спадне обема на белтъците.

5. Към получената смес добавяме и изстиналия шоколад отново внимателно и накрая брашното.

6. Изсипваме сместа в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 30 мин.

7. За крема разбиваме течната сметана до твърди връхчета.

8. Смесваме маскарпонето, крема сиренето и кондензираното мляко и към тях добавяме разбитата сметана.

9. На дъното на чашите, в които ще сервираме слагаме малко от крема, след това ред брауни и накрая пресните плодове. Така редуваме като завършваме с крем и плодове. Оставяме в хладилник за няколко часа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.