Турско реване
Сладкиши

Изпратена от:

Цветелина Начева от Гр. Славяново

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно екстра
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разстопено масло
1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л.сода
ванилия
2 ч.ч. захар за сиропа
2 ч.ч. вода
кора от един лимон

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти се разбиват и объркват добре.

2. Кексовата смес се пече на 170 градуса за около 40 мин.

3. След това се прави сиропа от 2 ч.ч.захар и 2 ч.ч.вода + кората на лимона. Вари се 10 - 15 мин. Оставя се да изстине.

4. Готовото реване се залива веднага със студения сироп.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.