Сладкиш със сини сливи
Сладкиши

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно София Мел Типово
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
140 г. меко масло, на стайна температура
2 яйца, на стайна температура
3/4 ч.ч. фина захар
1 пакет бурбонска ванилова захар
120 мл пълномаслено прясно мляко
около 20 сини сливи, измити и разрязани на четвъртинки по дължина
2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Намажете добре с мазнина удобна форма за печене. На дъното поставете хартия за печене. Включете фурната да се загрява на 180°С.
В малка купа поставете брашното, бакпулвера и солта, разбъркайте.
В друг голям съд разбийте маслото и захарта с миксер, докато сместа се превърне в светъл пухкав крем. Добавете ванилията. Прибавете яйцата едно по едно, като през цялото време непрекъснато раз-бърквайте с миксера до пълното им поемане от сместа. С помощта на силиконова шпатула прибавете брашното и прясното мляко, като ги редувате. Разбъркайте докато получите гладко и еднородно тесто.
Разпределете тестото в подходяща форма за печене на 3/4 от обема и. Върху тестото наредете наряза-ните сини сливи, като ги притиснете леко в тестото.
Поставете сладкиша в предварително загрятата фурна и печете 40-45 минути, докато сладкиша стане с приятна кафеникава коричка.
Преди да сервирате, полейте сладкиша със струйка мед и поръсете с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.10.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.