През лятото обичам лесни и свежи десерти. Рецептата за Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана е точно такава - лесна и много вкусна! Ухае на боровинки, които му придават лека киселинност.

Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана
Израел

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно Екстра София Мел
1 ч.ч. захар
60 г меко масло
2 яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 и 1/4 ч.ч. пресни боровинки

2 с.л. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете измитите боровинки в купа и ги поръсете с две супени лъжици брашно. Разклатете добре. По този начин боровинките няма да потънат.
Разбийте с миксер захарта и мекото масло. Добавете яйцата и заквасената сметана. Овкусете с ванилия. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и щипка сол. Добавете го в сместа. Изсипете боровинките в сместа и нежно разбъркайте.
Намажете форма за кекс с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа. Печете кейка 45 минути до готовност. Проверете с клечка.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.09.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.