Знаете колко много обичам бързите и лесни рецепти. Тигровият, скандинавски кейк е именно такъв. Вкусна смесица от шоколад и ванилия, завъртяни в нежен танц. Тигровият кейк е много красив, когато се разреже. Смята се, че е донесен в северните страни, за които е характерен, от Германските емигранти преди началото на Гражданската война. Отличната пухкавост и перфектно изпичане постигнах със специалното брашно смес - София Мел Микс за кекс , без дори да се налага да използвам бакпулвер.

Скандинавски, тигров кейкСкандинавия

Необходими продукти:

2 и 1/4 ч.ч. София Мел Микс за кекс
220 г меко масло
1 и 1/4 ч.ч. захар
4 яйца
ванилен екстракт
2 с.л. натурално какао
1/4 ч.ч прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате след всяко. Добавете ванилията, след това пресейте брашното за кекс и го разбъркайте добре в сместа.
Отделете половината от сместа в друга купа и добавете какаото и прясното мляко. Разбъркайте добре.
Пригответе йена или тавичка за печене с размери 30:40 см. Покрийте дъното с хартия за печене. Сложете голяма лъжица от бялата смес на дъното и внимателно я разстелете. В нея поставете лъжица от шоколадовата смес. След това отново в нея лъжица от бялата и по същия начин продължете да редувате смесите една в друга, докато свършат. Хубаво разклатете съда, за да заеме формата му.
Печете кейка до готовност около 50 минути. Проверете с клечка.
Охладете напълно, преди да разрежете.