Хасковска масленица
Баница

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
250 мл. топла вода
½ пакетче жива мая
2 малки яйца
1 ч. л. сол
1 с. л. захар

За плънката:
200 г разтопена мас
250 г натрошено сирене

Начин на приготвяне:

Замесва се меко тесто от маята, водата, яйцата, брашното, захарта и солта. Оставя се под кърпа за около 1 час. След това тестото се разделя на 4 топки и всяка от тях се разточва на дебела кора. Кората се намазва обилно с маста и се поръсва със сирене. Завива се на руло и леко се усуква. Корите се подреждат в намаслена тава. Оставя се да почине за 30 минути. Масленицата се намазва с разбито яйце и се пече на загрята до 170 градуса фурна за около 1 час.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.09.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.