Северняшка баница Баница

Необходими продукти:

За корите: 600 г брашно София Мел за баница
280 мл хладка вода
1 с. л. оцет
1 с. л. сол

За плънката:
400 г сирене
350 г лапад
4 яйца
120 мл олио
250-300 мл газирана вода
1 бучка масло
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо направете тестото за корите, оформете 12-13 топчета и ги оставете под кърпа да почиват за 30 минути. След това всяко топче разточете на възможно по-тънка кора. Корите се нареждат една върху друга и се оставят също под кърпа малко да поизсъхнат.

През това време запарете лапада, изцедете и после го нарежете на не много дребно. Смесете го с натрошеното сирене, 1 от яйцата и олиото. Намазнете с част от маслото подходяща тава и сложете една кора, а върху нея част от плънката и пак кора. Така редувайте докато свърши плънката или корите. Отделно смесете останалите яйца с газираната вода. Нарежете баницата на квадрати и залейте с яйчената смес и разпределете маслото отгоре. Пече се на загрята на 170 градуса фурна за около 40-50 минути или докато хване златист загар. След като изстине, Северняшката баница се поръсва с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.04.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.