Родопски клин Баница

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел за баница
160 мл вода
1 ч. л. оцет
½ ч. л. сол
250 г ориз
4 яйца
200 г натрошено сирене
60 мл олио
60 г разтопено масло
течност 1:3 за сваряване на ориза (50:50 прясно мляко и вода)
черен пипер

Начин на приготвяне:

От брашното, солта, водата и оцета се замесва средно твърдо тесто и се разточва на две кори. Ориза се сварява в течността почти до готовност. След това към него се добавят сиренето, яйцата, маслото и олиото. Подправя се с малко черен пипер и щипка сол, ако е нужно. Едната кора се слага в подмазнена тава като трябва краищата й да излизат от формата. Изсипва се отгоре половината плънка и се слага втората кора като пак трябва да стърчи от тавата. След като е нареден клинът корите се захлупват, за да се затвори. Намазва се с малко мазнина и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.