Питка със сирене - Петрич
Питка, Погача

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Екстра
3-4 яйца
250 г сирене
300 мл топла вода
½ кубче жива мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. чубрица
олио

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се смесват с половината вода и се оставя да шупне. След това се добавят останалата вода, 2 от яйцата, солта и брашното и се омесва меко тесто. Прибавят се сиренето и чубрицата. Оставя се да втаса за 1 час. Подготвя се по-голяма тава като се намазава с олио и леко се поръсва с брашно. Тестото се слага в нея като се разстила равномерно, правят се 2-3 дупки и там се чукват останалите яйца (яйцата са по ваша преценка, може да са повече). Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.07.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.