Халва от брашно
Сладкиши

Изпратена от:

Десислава Митрева от Село Микрево

Необходими продукти:


500 г краве масло
750 г типово брашно
750 г захар
500 мл прясно мляко
розова вода

Начин на приготвяне:

1. Запържете брашното в сгорещеното масло в голям съд, дръпнете настрана и разредете със сиропа, предварително приготвен от млякото, захарта и розовата вода.

2. Всичко това става при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Покрийте с кърпа и капак, за да попие добре сиропът.

3. След това халвата се изрязва с лъжица, подрежда се в чинии и се поръсва със захар и ядки по желание. Халвата може да се направи и постна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.