Погача с ванилия
Питка, Погача

Изпратена от:

Йорданка Дамянова от София

Необходими продукти:

1кг брашно София Мел Класик
200 мл прясно мляко
1 кубче суха мая
125 г захар
4 с. л пчелен мед
4 яйца 
1 жълтък
1 щипка сол
4 с. л. олио
ванилия
125 г масло

Начин на приготвяне:

1. Смесват се млякото, маята, брашното и малко захар. След като шупне, се добавят към брашното.

2. Изсипваме и останалите съставки и замесваме меко тесто. Маслото ни трябва за после.

3. След като се омеси тестото, се оставя да втаса и да удвои обема си.

4. Разделяме тестото на 8 части, които оформяме на топки. Всяка топка я разточваме на правоъгълник и намазваме с масло. Навиваме на руло и заделяме настрани. След като навием и осемте, взимаме една навита и я разрязваме на две с помощта на нож за пица. Двете части ги сплитаме и завиваме на охлювче, като двата края се подпъхват. Така готовото охлювче се нарежда в тавата. Същото се повтаря и с останалите.

5. Оставя се да втаса и да се надигне.

6. Преди да я сложим да се изпече я намазваме с жълтък и малко мляко.

7. След като се опече се намазва с мед или масло.

Да ви е сладко.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.