 
             
             
        Бадемов сладкиш
Сладкиши и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
300 г. брашно София Мел Класик
200 г. захар
2 с.л. течен мед
2 яйца
120 мл олио
½ ч. ч. едро смлени бадеми
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ч. л. смлян карамфил
цели белени бадеми за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°С. Разбийте захарта, меда и яйцата на крем. Добавете на тънка струйка олиото, като не спирате да разбивате. Добавете ядките и подправките, разбъркайте. Пресейте отгоре брашното, смесено с бакпулвера, разбъркайте.
2. Пресипете сместа в правоъгълна 20см х 30см форма, застлана с хартия за печене и заравнете повърхността. Отгоре украсете с цели белени бадеми и поръсете с едра кристална захар. Печете около 25-30 мин или докато при проба с клечка тя излезе чиста. Охладете напълно, преди да нарежете на квадрати.
 
                                                            Вид рецепта
 
                                                Трудност на приготвяне
 
                                                Време за приготвяне
 
                                                Дата на публикуване
 
                                             
             
                                 
                                             
                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                        