Портокалови капкейкове с домашен крем
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

За сместа:
200 г брашно Кекс София Мел
200 г олио
200 г захар
5 яйца
настърганата кора и сокът от 1 портокал

За крема:
40 г брашно Кекс София Мел
500 мл мляко
4 жълтъка
100 г захар
20 г масло
шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта докато станат на светъл крем. Без да спирате миксера, налейте олиото на тънка струя. Добавете настърганата портокалова кора и сока, след това пресейте отгоре брашното.
2. Пресипете сместа във форма за мъфини, застлана с хартиени чашки. Печете в загрята до 170°С за около 15 мин, като проверите за готовност с дървена клечка. 
Оставете да се охладят. Сместа е достатъчна за около 16 къпкейка
3. Пригответе крема: Разцепете шушулката ванилия и остържете семената. Сложете млякото заедно със семената ванилия да се загрее в малък съд. Разбийте в купа жълтъците с брашното и захарта. Добавете част от горещото мляко към сместа, след това я върнете в съда на огъня. Варете, като разбърквате, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня, добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади напълно.
4. Отрежете конусовидно капаче от горната част на всеки капкейк. Поставете в кухината малко крем и сложете капачето отгоре. Поръсете с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.