Руло със сметана Сладкиши, Кексове и мъфини, Други сладки печива

Необходими продукти:

70 г брашно София Мел Ола/Екстра
6 бр яйца, на стайна температура
130 г захар
90 г разтопено масло, охладено
1 бр ванилия

За крема:
200 мл сладкарска сметана
150 г маскарпоне
2 с.л. пудра захар

За украса:
разбита сметана
смлени орехови ядки
разтопен шоколад
къпини

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блата:
Разделят се белтъците от жълтъците на яйцата. Жълтъците със захарта се разбиват с миксер на пухкав крем и се добавят маслото, ванилията и брашното. Продължава да се работи с миксера до получаването на еднородна смес. В отделна купа белтъците с щипка сол се разбиват на сняг и след това се добавят към останалите продукти. Всичко се размесва внимателно с шпатула.

Намазнява се леко правоъгълна тава и се полага хартия за печене, която също се намазнява и набрашнява равномерно. Сместа се изсипва във формата и се пече на загрята до 170 градуса фурна за около 20 минути.

Приготвя се подходяща по размер навлажнена кърпа. Когато блатът е готов, още топъл, се обръща върху кърпата. Хартията за печене се отстранява и блатът се навива леко на руло, като се внимава да не се наруши целостта му. Оставя се да почине така за около 30-40 минути.

Кремът:
Докато блатът си почива, се приготвя кремът. Сметаната се разбива до пухкавост. В отделен съд се смесва маскарпонето с пудра захар. В друга купа се отделят 4-5 лъжици от разбитата сметана за украса, а остатъкът се прибавя към маскарпонето. Размесва се леко с шпатула.

След като блатът е изстинал се развива внимателно и се намазва плънката. Навива се отново на руло и се прибира в хладилника. След 1 час охладеният десерт се изважда и донамазва със сметана. Отстрани се поръсват смлени орехи. Отгоре се декорира с шоколад и замразени къпини.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.01.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.