Кекс със скрито сърце
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

За всеки от двата кекса:
180 г брашно София Мел Екстра
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
180 г захар
75 мл вода
60 мл олио от гроздови семена

За розовия кекс:
Розова боя за хранителни цели

За шоколадовия кекс:
3 с.л. какао

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Намежете с масло и поръсете с брашно продълговата форма за кекс. Разбийте белтъците на сняг. Със стационарен миксер разбийте жълтъците със захарта на светъл крем. Постепенно добавете олиото и водата, като не спирате да разбърквате. Пресейте отгоре брашното, добавете розовата боя, и накрая разбитите белтъци, като ги смесите внимателно. Изсипете сместа във формата и печете около 35-40 мин. Извадете кекса от формата и оставете да се охлади (най-добре 2-3 часа).

2. Нарежете изстиналия кекс на резени с дебелината на формата за сладки. Изрежете сърца от всяко парче.

3. Започнете приготвянето на втория кекс. Загрейте отново фурната до 180°С. Пригответе тестото за шоколадовия кекс по същия начин, като накрая добавите какаото вместо розовата боя. Изсипете 1/3 от сместа в подготвената форма за печене. Подредете в средата розовите сърца, колкото можете по-плътно едно до друго. Покрийте отгоре и отстрани с останалата част от шоколадовата смес. Изпечете за около 30 мин, или до готовност.

4. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте с чай или кафе.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.