Плодов кекс
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

450 гр брашно София Мел Екстра
180 гр сушени боровинки
90 гр сушени праскови
90 гр сушени кайсии
20 гр сушен банан
200 гр зелени и червени мараскини (коктейни череши)
120 гр плодов ликьор
250 гр масло
400 гр захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
4 бр яйца
200 мл портокалов сок
200 гр ядки по желание (орех, бадем)

Начин на приготвяне:

1. Сложете изсушените плодове в една купа и ги залейте с плодовия ликьор. Покрийте купата и я сложете в микровълновата за 1-2 минути на пълна мощност. Извадете я и я оставете настрана.

2. Загрейте фурната на 160 градуса. Като за десерта може да използвате тава за печене или форма за кекс. Това е по ваше желание.

3. Във висока купа разбийте заедно маслото, захарта, сол и брашното, смесено с бакпулвера. Към сместа добавете едно по едно яйцата, до пълно разбиване. Продължавайте да разбивате с миксер и добавете портокаловият сок. Всичко се бърка до получавате на хомогенна смес.

4. Към така получената смес добавете плодовете, които накиснахме в ликьора, като предварително ги отцедите от него. Прибавете коктейлните череши и ядките.

5. Съда, в който сте избрали да печете десерта, трябва да се запълни на 3/4 с получента смес.

6. Пече се в загрятата фирма от 50 до 80 минути. Когато е напълно изчепен, кекса ще има златно-кафеникава коричка. Може да проверите да е напълно изпечен с клечка или ако разполагате с тестър за кексове.

След като извадите кекс от фурната, изчакайте 10 мин., за да изстине. След което го обърнете върху чиния.

По желание може да го гарните с различна глазура или докато е още топъл да го сиропирате с плодов ликьор или бренди.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.07.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.