Бостънски крем пай (Boston Cream Pie)Сладкиши

Необходими продукти:

За блатовете:
1 и ½ ч.ч. брашно Кекс София Мел
½ ч.л. сол
¾ ч.ч. пълномаслено мляко
6 с.л. масло
2 ч.л. чист екстракт от ванилия
3 големи яйца, стайна температура
1 ч.ч. захар

За сладкарския крем:
2 ч.ч. животинска сметана
6 големи жълтъка стайна температура
⅓ ч.ч. гранулирана захар
¼ ч.ч. брашно
4 с.л. масло
2 ч.л. чист екстракт от ванилия

За глазурата:
½ ч.ч. животинска сметана за разбиване
1 с.л. мед
120 г. тъмен шоколад, фино нарязан

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема, като в малка купа, разбиете жълтъците с брашното. Изсипете сметаната и захарта в малка тенджерка и включете котлона на ниска температура. Разбъркайте, докато захарта се стопи и прибавете на от млякото към разбитите жълтъци и захарта. След това изсипете всички в тенджерата и сварете крема, ката разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Махнете готовия крем от котлона и прибавете маслото и ванилията. Разбъркайте, докато маслото се стопи и се разпредели равномерно в крема.
Поставете найлоново домакинско фолио по повърхността на крема и го оставете да изстине напълно, преди да го използвате.

Продължете с приготвянето на блатовете.
Загрейте фурната на 180°С. Намажете с мазнина две кръгли тавички за печене с диаметър 22 сантиметра. Поставете хартия за печене на дъното на тавите.
В купа смесете заедно брашното и солта. Оставете настрана.

В малка тенджера на ниска температура поставете, прясното мляко и маслото. Разбъркайте, докато маслото се стопи. Махнете от котлона, но поддържайте сместа топла.
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията, докато сместа стане пухкава и изсветлее. Прибавете топлата смес от мляко и масло и разбъркайте с телена бъркалка. Накрая прибавете брашното и разбъркайте отново, докато получите гладко тесто. Разделете тестото на две равни части  и го изсипете в тавите за печене.
Поставете тавите в предварително загрятата фурна и печете 25 минути, докато блатовете покафенеят леко.
Отстранете готовите блатове от фурната и ги оставете да се охладят в тавите за 10 минути, след това ги поставете върху метални решетки, докато се охладят напълно. (Блатовете след изпичане имат една издутина отгоре, която можете да изрежете, за да имате абсолютно равни платки - по желание).

Аз приготвих и захарен сироп от 80 грама захар и 120 милилитра вода, който не се използва в оригиналната рецепта. Оставих го да се охлади напълно преди да напоя блатовете с него.

Накрая пригответе шоколадовата глазура, като загреете сметаната до кипене и я прибавите към начупения шоколад и меда. Оставете за няколко минути, докато шоколада омекне и разбъркайте с телена бъркалка, докато получите гладък крем. Оставете го да изстине до стайна температура.

Сглобете тортата, като поставите първия блат върху подходящ поднос за сервиране. Поставете крема в голям найлонов пош с кръгъл накрайник. Напоете блата със 100 милилитра захарен сироп и шприцовайте равномерно цялото количество крем върху блата. Отгоре поставете втория блат и отново го напоете със 100 милилитра захарен сироп. 

Поставете тортата в хладилника за 30 минути.
Извадете тортата и декорирайте с шоколадовата глазура. Приберете я отново в хладилника, до сервирането и.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Подобни рецепти