Брауни Пудинг
Други сладки печива

Необходими продукти:

За брауни блата:
100 грама брашно София Мел Кекс
100 грамачерен шоколад
150 грама масло
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
130 грама захар
25 грама какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:
4 яйца
400 грама подсладено кондензирано мляко от консерва
200 грама маскарпоне меко на стайна температура
550 милилитра прясно мляко, висок процент масленост
ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160°C.
Намажете форма за кекс с разтопено масло.
Брашното за Кекс София Мел смесете с какаото.
Пригответе брауни основата, като шоколада и маслото разтопете на водна баня.
В купа разбийте 3 яйца със 130 грама захар, докато сместа се превърне в светъл и пухкав крем и към нея добавете разтопения шоколад с маслото.
Накрая прибавете брашното, какаото и бакпулвера.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма.

Пригответе крема, като в голяма купа поставите яйцата, кондензираното мляко, сиренето маскарпоне и екстракта от ванилия. Разбийте до гладка консистенция. Накрая прибавете прясното мляко.
Изсипете леко сместа за крема върху брауни блата.
Формата за кекс с брауни пудинга, поставете в удобна тава, в която изсипете вряла вода до половината.
Поставете в предварително загрятата фурна и печете в продължение на 90 минути на водната баня. Хубаво е да контролирате завирането на водата от водната баня. Когато забележите, че това се случва, открехвайте леко вратата на фурната, за да се намали температурата вътре.
Можете да приготвите и карамел по желание, като поставите в тиган с незалепващо покритие около 1/2 чаена чаша захар и три-четири чаени лъжици вода. Оставете на силен котлон, докато захарта се стопи и стане с хубав карамелен цвят. Махнете карамела от огъня и го оставих да изстине за две минути, след което прибавете около 100 милилитра млечна сметана. Разбъркайте, върнете карамеления сос на котлона, докато карамела се разтвори напълно и соса стане гладък.

Добре е пудинга да изстине (аз го оставих да изстине на стайна температура), преди да го извадя от формата и да го нарежа.
Преди да сервирате, полейте брауни пудинга с карамеления сос за още повече разкош.

 

 

Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.