Козуначени кифлички
Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел за Козунак
1 кубче прясна мая
500 мл. топло прясно мляко
80 г захар
80 г меко масло
1 яйце + 1 за намазване
щипка сол
кората на 1 лимон
захар за поръсване
течен шоколад за пълнеж

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта и няколко лъжици брашно.

Останалото брашно се изсипва на плота и се прави кладенче в средата. Там се изсипват разтворената мая, мекото масло, яйцето и солта. След като се замеси меко тесто се добавя и настърганата лимонова кора.

Оставя се да втаса на топло и след това се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на не много тънка кора и се намазва с течен шоколад. Навива се на руло и се съединяват краищата. 

Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар. 

Кифличките се оставят да втасат отново за около 1 час. 

Пекат се за около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.04.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.