Царевично хлебче с лук и бяло вино
Хлябове, Питка, Погача

Необходими продукти:


200 г царевично брашно София мел
300 г брашно София Мел Класик
1 пак. суха мая ( 7г)
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
2 големи глави лук
2-3 с.л. бяло вино
300 мл вода
Олио
Сол

Начин на приготвяне:

Смесете в купа двата вида брашно и направете кладенче. В него сложете маята и захарта, а след това леко затоплената вода и виното. В страни, сложете солта и разбъркайте докато оформите меко, еластично тесто. Сложете тестото в намаслена с олио купа, да втаса на топло, покрито с кърпа. Може да ускорите процеса като го сложите във фурната на 50 градуса.
През това време, нарежете на ситно лука и го запържете до златисто. Овкусете с щипка сол. След като тестото втаса го разточете на правоъгълник и върху него разпределете от лука. Навийте всичко на руло и оставете да втаса повторно. Поръсете отгоре с брашно и сложете да се пече във фурната за около 40 минути, на 180 градуса.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.11.2018

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.