Типов хляб с маслини
Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Типово
300 мл хладка вода
1 суха мая или 20 г свежа
1 непълна ч.л. хималайска сол
1 ч.л. захар
150 г обезкостени маслини

Начин на приготвяне:

1. Смесват се брашното, маята, захарта, хималайската сол и водата. Омесва се плътно тесто и се остава да втаса за около час или докато удвои обема си. 
2. След това, тестото се разстила и се поръсва с нарязаните обезкостени маслини. Навива се на руло и се оформя в предварително намазана тава за печене. 
3. Оставя се да втаса отново и след това се пече в предварително загрята до 180ºС фурна за около 40-45 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.09.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.