Тъмен хляб със семена
Хлябове

Необходими продукти:

250 г типово брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
80 г пшенични трици София Мел
10 г суха мая
380 мл топла вода
30 мл зехтин
1 непълна с.л. сол
1 с.л. захар
микс от семена за поръсване – овесени ядки, макови и сусамови семена

Начин на приготвяне:

Към топлата вода се добавя маята, захарта и зехтина. Оставя се да шупне. 

Смесват се двата вида брашно и пшеничните трици, а след това се прибавя солта и се прави кладенче в средата на брашнената смес. Слага се маята и се омесва меко тесто. Завива се в кърпа или фолио и се оставя на топло да втаса. 

С готовото тесто се оформя хляб, леко се намазва с вода и се овалва в микса от семена. Слага се в незагрята фурна на 170 градуса с вентилатор и се пече до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.03.2016

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.