Обреден хляб Хлябове

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Екстра
400 мл топла вода
2 пакетчета суха мая (1 кубче жива мая)
80 мл олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

Начин на приготвяне:

Маята се оставя да шупне във водата със захарта и няколко лъжици брашно. След това в брашното се прави кладенче и се изсипва шупналата смес, заедно със солта. Замесва се средно меко тесто, което се оставя на топло завито в кърпа за около час, докато се надигне. След това се оформя хляб като от тесто се правят различни формички за украса. Намазва се леко с олио и се пече на 160 градуса за 20 минути и след това се увеличава на 180 за още 30 минути или до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.