Народен хляб
Хлябове

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Екстра
10 г суха мая
380 мл топла вода
1 ч. л. сол
1 щипка захар

Начин на приготвяне:

От посочените продукти се замесва тесто и се оставя на топло, завито с кърпа. Когато удвои обема си, се оформя като голяма топка и се оставя да втаса отново в съда, в който ще се пече.
Върху хляба може да се направят няколко линии с много остър нож, за да стане по-интересен. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, която 15 минути след слагането му се намалява на 170. Когато е готов хлябът се изважда и леко се поръсва с вода и се покрива с кърпа. Това се прави, за да стане мека кората му.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.03.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.