Гризини
Дребни соленки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
3 бр. яйца
8 с.л. прясно мляко
2 к.л. сол
2 с.л. мед
250 г масло
2 пакетчета амониев карбонат (амонячна сода)
1 к.л. захар

Начин на приготвяне:

Всички продукти се замесват до готовност на ронливо тесто.

Полученото тесто се разточва с дебелина около 1-2 см, разрязва се на ленти.

Всяка лента се намазва отгоре с яйце и по желание се поръсва с мак, ким или сусам.

Нареждат се в намаслена тава и се пекат на загрята фурна от 200 градуса за около 10-12 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.12.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.