Соленки Дребни соленки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
200 г меко масло
200 г меко сирене
1 яйце
½ ч. л. сол
1 яйце + малко прясно мляко за намазване
ким за поръсване

Начин на приготвяне:

Маслото, сиренето, яйцето и солта се смесват. Добавят се към брашното и се замесва меко тесто. От него се разточва кора с дебелината на монета от 1 лв., намазва се с разтвореното в млякото яйце и се поръсва с ким. Нарязва се на ленти и после на пръчици. Соленките се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.02.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.