Соленки с кашкавал и лимец
Дребни соленки

Необходими продукти:

Около 400 г брашно София Мел БИО лимец
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
3 бр. яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.ч. мазнина
15 г сусам

Начин на приготвяне:

Настържете или нарежете кашкавала на ситно.

В купа замесете 2/3 от брашното, прибавете две от яйцата, млякото, бакпулвера и кашкавала. Започнете да разбърквате всичко, като прибавяте постепенно от станалото брашно и мазнината, която може да бъде всякаква (масло, олио, мас).

Тестото е готово когато е с консистенцията на пластелин и от него оформете малки фитили и ги усукайте.

Наредете ги в тава с хартия за печене.

Намажете ги с размито с малко прясно мляко яйце и поръсете със сусам.

Печете на 180 градуса за около 15-20 минути.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.