Коледни колачета
Дребни соленки

Необходими продукти:

брашно - София Мел Класик колкото поеме, средно около 1 кг и 200 г
1 кубче мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
100 г масло
50 г мас
1 ч.ч. вода
2 с.л. оцет
3 бр. яйца

Начин на приготвяне:

Маята се захваща със солта, захарта и част от брашното. След като се надигне тази смес към нея се прибавя и чашата с вода, двете яйца, мазнината (маслото и маста) и оцета.

Омесва се меко тесто. Получената смес се оставя да втаса 40 минути. След това отново се премесва тестото, разделя се на топчета, правят се фитили и се изработват колачета.

Готовите се намазват отгоре с разбито яйце и по желание се поръсват с маково семе или сусам.

Пекат се на 180 градуса, около 30 минути, докато порозовеят. Готовите изпечени колачета може да се декорират с червена панделка.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.12.2015

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.