Коблер пай с къпини
Сладкиши

Необходими продукти:

240 г брашно София Мел Утвърден стандарт България „бяло”
200 г масло на стайна температура
150 г захар
1/2 ч. л. сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия (екстракт от бадем или амарето също са чудесно допънение)

За пълнеж:
2 чаши къпини (или достатъчно, за да покрият долната кора)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°С. Постелете квадратна тава за печене с хартия за печене на която краищата да стърчат извън тавата. Така ще можете да извадите коблер пая лесно, след като се охлади.
Разбийте с миксер заедно маслото и захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Аз правя това в планетарен миксер, но можете да използвате обикновен електрически или дори на ръка. Прибавете солта и ванилията, след това бавно добавете брашното, като разбърквате, докато сместа заприлича на едри трохи. Не прекалявайте със смесването. Тестото трябва да е ронливо.
Вземете 2/3 от тестото и го поставете на дъното на подготвената тава. Заравнете внимателно с набрашнени ръце, докато получите равномерен слой. Добавете още малко тесто, ако е необходимо, за да покриете напълно дъното.
Подредете къпините равномерно по повърхността.
Отгоре покрийте с останалото тесто, като го раздробявате с пръсти на едри трохи, докато го добавяте. Някои от плодовете ще прозират, така трябва.
Поставете тавата във предварително загрятата фурна. Печете 35-40 минути, докато горната част започне да става златиста на места.
Оставете десерта да изстине върху решетка, преди да го извадите от тавата и нарежете.
 

Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.09.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.