Меденки Сладкиши, Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

брашно София Мел Класик около 1 кг (или колкото поеме)
2 яйца + 1 жълтък
2 к.ч. захар
2 к.ч. олио
3 с.л. течен мед
2 к.л. канела
1 к.л. сода

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се смесват яйцата, жълтъка, захарта и олиото. Бъркат се с миксер, докато захарта се разтвори напълно.

Добавя се меда, канелата и содата. Постепенно се прибавя и брашното, докато се получи твърдо тесто. Бърка се най-напред с дървена лъжица, а след това се меси с ръце.

От полученото тесто се оформят меденките в желана форма или се правят на малки топчета.

На всяка отделна сладка, по желание, може да се постави парченце орех. Меденките се нареждат в намаслена тава на разстояние 2-3 см една от друга. Пекат се на 230 градуса.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.02.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.