Портокалово-маслени сладки Дребни сладки

Необходими продукти:

250-300 г Брашно за дома 5 кг София Мел
2-3 с.л. прясно мляко
150 г меко масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората на един портокал
пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

1. Маслото се разбива с миксер заедно с пудрата захар. Добавят се жълтъците, прясното мляко, ванилията и настърганата портокалова кора и отново се разбива до гладка смес. Брашното се пресява и се смесва с останалите продукти.
2. Получената смес се изсипва на набрашнен плот и се замесва средно меко тесто. Готовото тесто се увива в стреч фолио и се оставя за час в хладилника.
3. След като се охлади, се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. С формичка се изрязват сладките и се подреждат върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 170 °C фурна за около 10 минути.
По желание, след пълното им охлаждане, сладките могат да бъдат украсени.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.