Великденски курабии Дребни сладки

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Екстра
3 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
3 бр амонячна сода
1 ч.ч. разтопено масло + олио
кората на 1 лимон
3 бр ванилия

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се млякото, мазнината и амонячната сода. Разбива се сместа и се прибавят ванилията и лимоновата кора. 

Течната смес се добавя към брашното и се замесва средно меко тесто. 

Оформят се малки топчета с големина на орех, поръсват се със захар и се пекат в загрята на 190 градуса фурна.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.04.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.