Сладки бисквити с шоколадови парченца
Дребни сладки

Необходими продукти:

170 г брашно София Мел Класик
115 г масло оставено на стайна температура
50 г бяла захар
110 г кафява захар
1 яйце
½ ванилова есенция
½ ч.л. сода бикарбонат
¾ к.л. сол (щипка сол)
170 г шоколад, натрошен
55 г орехи, натрошени

Начин на приготвяне:

1. Оставете предварително фурната да загрява на 180 градуса.

2. С миксер или с енергични движения с телена бъркалка разбийте маслото с двата вида захар до получаване на бяла, пухкава смес.

3. В отделна купа счупете яйцето и добавете ванилията. Разбийте и смесете всичко дотук.

4. Солта и содата се добавят първо към брашното, а след това бавно, с кръгови движения, към основното тесто. То трябва да изглежда и да се усеща като по-гъста каша.

5. Идва ред на натрошените шоколад и орехи. Изсипете и бъркайте така, че да се разпределят равномерно из цялата смес.

6. Разстелете в тава хартия за печене и с лъжица, загребвайки от тестото, подреждайте топчета с големина около 5 сантиметра на също такова разстояние. Печете в предварително загрятата фурна за около 10-15 минути. Маслото ще отпусне тестото и топчето ще се превърне в плоска бисквита.

7. Сервирайте с прясно мляко, чай или кафе.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.07.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.