Тарталети
Сладкиши, Дребни сладки

Необходими продукти:

За тестото:
400 г брашно София Мел Класик
200 г масло
2 бр. ванилия
100 г пудра захар
2 бр. яйца
1 щипка сол

За крема:
400 мл прясно мляко
1 пакетче масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
2 бр. ванилия

Начин на приготвяне:

Получената смес за тестото от брашното, маслото, ванилията, пудрата захар и солта се замесва в купа, докато стане на трохи. След това се прибавят двете яйца.

Формите се намазват с масло и се формира тестото в тях.

Пекат се на загрята фурна от 200 градуса около 15 минути. След като изстинат се изваждат от формите.

Крема:
Всички продукти за крема се изсипват в тенджера на бавен огън за около 40 минути и се разбъркват до пълно сгъстяване. Накрая се добавят и двете ванилии.

Получените тарталети се декорират с пресни сезонни плодове.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.12.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.