Обърнат сладкиш с кайсии и карамел
Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. (140 гр) брашно София Мел Екстра
400 гр кайсии, нарязани на половини (могат да се използват и други плодове)
1 и 1/2 ч.ч. захар
150 гр масло (100 гр. за сладкиша, 50 гр. за карамела)
3 средни яйца
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. бакпулвер
ванилия

Начин на приготвяне:

100 гр. от маслото разбийте с 3/4 ч.ч. захар, бакпулвера и ванилията до еднородна гладка смес. Добавете брашното, яйцата и млякото, и хубаво разбийте с миксера. Кайсиите измийте и нарежете на половинки. Във формата, в която ще печете сладкиша, поставете останалите масло и захар и ги карамелизирайте. Кайсиите подредете върху карамела с разрязаната част към дъното. Върху тях изсипете тестото.

Печете в загрята фурна на 180°С за 40-45 минути.

Готовият сладкиш, оставете да изстине за 10 минути във формата, а след това обърнете в чиния за сервиране. Можете да го напоите със сироп от кайсиев компот, за да бъде още по-сочен.


Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.08.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.