Орехов сладкиш Агнеси
Сладкиши

Необходими продукти:

150 г брашно София Мел Екстра
6 средни яйца
250 г пудра захар
125 г меко масло
100 г смлени орехи
2 ванилии
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти се оставят на стайна температура за около 40 минути. Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. В отделен съд с миксер се разбърква маслото и 125 г от пудрата захар, до получаване на гъст крем.
Масленият крем се добавя към белтъците и внимателно се разбърква с дървена лъжица.
Добавят се брашното, орехите и ванилиите. Всичко се обърква добре до получаване на хомогенна смес.
Тестото се изсипва в малка тава, застлана с хартия за печене.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
Оставя се да се охлади напълно.
С миксер се разбиват жълтъците и останалата половина от пудрата захар, докато се получи пухкав крем. Сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат и се „суши“ в слаба фурна на 80 градуса докато глазурата получи лека коричка.
Сладкишът се охлажда и се нарязва на ромбове или квадрати.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.