Орехови топчета Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

70 г брашно София Мел Екстра
300 г смлени орехи
4 яйца
200 г фина кафява захар
1 ч. л. какао
½ ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се смесват с останалите продукти, след което внимателно се добавят белтъците и сместа се разбърква леко с шпатула. Тестото се изсипва в пош. В голяма тава се слага хартия за печене. Правят се малки топчета с диаметър около 1.5-2 см. на разстояние едно от друго. Ореховите топчета се пекат на загрята до 170 градуса фурна за около 7-8 минути.

 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.08.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.