Пай с череши Торти

Необходими продукти:

180 г брашно София Мел Екстра
1 яйце
70 г меко масло
30 г пудра захар
1 ванилия
1 щипка сол

За плънката:
500 г череши без костилки
100 г захар
1 с.л. натурално нишесте
20 г натрошени бадеми/ядки

Начин на приготвяне:

Омесваме всичко до меко тесто и слагаме в хладилника за 1-2 часа да стегне. Плънката може да се приготви от предната вечер. Поръсваме черешите със захарта и оставяме за през нощта, за да изпуснат сока си. За да сглобите тартата, разстелете на кръг тестото и прищипете леко краищата му. Към накиснатите със захар череши прибавете нишестето, объркайте всичко и го изсипете върху кръглата тестена форма. Поръсете с бадеми и сложете да се пече на загрята на 170-180 градуса фурна за около 20 минути (до покафеняване на ръбчетата).

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.05.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.