Торта Принцеса
Торти

Необходими продукти:

Продукти за блата:
220 г брашно Екстра София Мел
6 яйца
220 г захар
90 мл вода
1 с.л. какао
1 пак. бакпулвер

За пълнежа:
300 мл мляко
15 г брашно
125 г масло
125 г пудра захар
3 жълтъка
1 пакетче ванилия
180 г захар
150 г орехи

За сиропа:
75 г захар
500 мл вода

За глазурата:
3 белтъка
40 г захар
80 г захар.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците на сняг. Разбийте жълтъците заедно със захарта, по време на разбиването добавете водата. Прибавете брашното, смесено с бакпулвера и накрая леко объркайте с разбитите белтъци. Разделете сместа на две, в едната половина добавете какао. 

2. Започнете да пресипвате сместа в подготвена форма за торта, като сипвате равномерно в центъра й по малко първо от бялата смес, а върху нея – от кафявата. Редувайте двете смеси, докато свършат. Печете на 200°C около 30 мин. Изчакайте да изстине напълно и разрежете на два по-тънки блата. 

3. Пригответе кремовете и карамелизираните ядки за пълнежа. Стоплете 300 г мляко, към което добавете 15 г брашно и ванилията. Варете на тих огън, като разбърквате постоянно, докато сместа се сгъсти. Оставете да изстине. Разбийте маслото с пудрата захар на светъл крем. Прибавете един по един жълтъците. Карамелизирайте 180 г захар, добавете орехите. Оваляйте ги добре в карамела и ги пресипете върху тава, покрита с хартия за печене. Изчакайте да изстинат и ги нарежете на дребно. Смесете двата крема, прибавете карамелизираните ядки. 

4. Пригответе сиропа: карамелизирайте 75 г захар и добавете 500 мл вода, разбъркайте, докато получите сироп. 

5. Сиропирайте единия блат с част от сиропа, нанесете отгоре приготвения крем, поставете втория блат, сиропирайте и него. 

6. Пригответе глазурата: в стационарен миксер разбийте белтъците на сняг с 40 г захар. През това време карамелизирайте 80 г захар с малко вода до гъст сироп. Добавете карамеления сироп на тънка струйка към белтъците, като не спирате да разбивате. Изчакайте глазурата леко да изстине и украсете тортата. Отгоре можете да декорирате с част от карамелизираните ядки.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.