Пълнозърнести гевреци
Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
300 г брашно София Мел пълнозърнесто
180 мл вода
1 ч.л. захар
10 гр. прясна мая или може да използвате 1 пакетче суха
2/3 ч.л. сол

Допълнително:
50 мл. вода
2 с.л. мед
1 ч.ч. семена за потърсване - белени слънчогледови семки, сусам, ленено семе.

Начин на приготвяне:

Смесвате продуктите за тестото - захарта, водата, маята. Постепенно прибавяте брашното и солта. Омесвате меко тесто, което се оставя да втаса за 1-2 часа на топло. Може да го завиете с памучна кърпа.

След като тестото втаса се разделя на 8-10 части, като се правят фитили по 30-35 см. Оформяте във формата на геврек и притискате краищата.

Предварително разтваряте меда във водата. Така приготвените гевреци се потапят в разтвора и се поръсват със семената. Нареждат се в тава за печене, която сте покрили с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисто-кафяви.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.08.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.