Понички с домашен крем и парченца бисквитки Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

20 какаови бисквити
180 г крема сирене
24 парченца млечен шоколад

За тестото:
500 г брашно София Мел Екстра
240 мл прясно мляко
100 г разтопено масло
100 г пудра захар
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 литър олио за пържене

За шоколадовата глазура:
50 г бял шоколад
50 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Натрошете биксвитите в чопър или в плик (като ги поставите, затворите и разточите с точилка).

2. Оставете ¼ от тях настрана, а останалите ¾ смесете с крема сиренето. Объркайте ги добре.

3. Подгответе тестото за поничките като смесите брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта във висока купа. Смесете добре сухата смес.

4. Добавете млякото, разтопеното масло и олиото. Бъркайте добре с дървена лъжица, докато се оформи меко тесто.

5. Във висок съд сложете 1 литър олио за пържене, за да се загрее до 180 градуса.

6. През това време от готовото тесто накъсайте топки с диаметър около 3-4 см, малко по-големи от топчета за пинг-понг.

7. Оформете кратерче с помощта на пръсти във всяка една топка, като натиснете от центъра навътре.

8. Във всеки център сложете от сместа с крема сиренето, добавете едно парченце шоколад, затворете с помощта на ръцете си и с леко притискане го оформете като топче.

9. Във вече загрятото олио поставете топките за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка. Извадете ги върху кухненска хартия да изстинат. Важно е олиото да бъде много загрято, както и при пускането на топчетата за пържене да не докосват дъното на съда. В противен случай могат да хванат лек загар.

10. В микровълнова печка или на водна баня, разтопете белия и кафявия шоколад. С помощта на лъжичка нанесете глазурата върху горната част на всяка топка и оставете да се стече неравномерно по цялата й част. Върху бялата глазура поръсете с останалата част от шоколадовите бисквити, а върху тези с шоколадовата – поръсете с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.08.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.