Родопски колачета
Други сладки печива

Необходими продукти:

около 300 г брашно София Мел Класик
350 г кисело мляко
1 ч. ч. топла вода
2 яйца
½ ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. олио
1ч. л. сол
1 щипка захар
масло за намазване
мед или сладко

Начин на приготвяне:

Содата се угася в киселото мляко. Добавят се яйцата, водата, олиото, солта и захарта. Всички продукти се разбъркват добре. Постепенно се добавя брашно до получаване на смес със гъстотата на боза.
Незалепващ тиган се загрява на умерена температура и намазнява с олио. Половин черпак от сместа се изсипва и разпределя равномерно. След като се изпече от едната страна, с шпатула се обръща и от другата. Всяко колаче се намазва с масло. Сервират се топли с мед или домашно сладко.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.02.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.