Сладки бухти
Други сладки печива

Необходими продукти:

Около 700 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
500 г леко затоплено кисело мляко
1 бакпувер
4 с. л. захар
1 к. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се добавят яйцата и се разбиват до получаване на хомогенна смес. Прибавят се захарта и солта.
Брашното се пресява и смесва с бакпулвера.
Към сместта постепенно се добавя брашното. Омесва се с ръце до получаване на меко тесто.
Тестото се разточва на дебела кора с дебелина около 5 мм. Реже се на ромбове, които се пържат в горещо олио от двете страни.

Бухтите се сервират топли с кисело мляко или сладко по избор.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.05.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.