Сладки кифлички с кайсиев конфитюр и орехи
Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

200-220 грама брашно Екстра София Мел
50 грама пудра захар
1 чаена лъжица ванилова захар
щипка сол
100 грама масло
100 грама заквасена сметана
¼ чаена лъжица сода
Конфитюр от кайсии
Смлени орехи

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа и прибавете пудрата захар, солта, ваниловата захар. Всичко се смесва много добре.
Добавете студеното масло предварително нарязано на кубчета и стрийте със сухите продукти на трохи. Содата разбъркайте със заквасената сметана, разбъркайте докато шупне и добавете към трохите. Омесете еластично, нелепнещо по ръцете ви тесто. Увийте готовото тесто във найлоново фолио и го приберете в хладилника за 30 минути. Включете фурната да загрява на 180°С. Постелете голяма тава с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника и го разделете на 2 части. Разточете всяка част в кръг на тънък слой и го нарежете на 8 триъгълника (така ще получите ще има големи кифлички) или 16 (така ще имате малки кифлички). Намажете с кайсиевото сладко по повърхността и поръсете със смлените орехи. Завийте тестото на кифлички и ги поставете в тава предварително постлана с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете за 12-15 минути, докато кифличките станат кафеникаво златисти.

Преди да сервирате поръсете сладките с пудра захар.

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.08.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.