Сладки за кафе Сладкиши, Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
250 г меко масло
140 г пудра захар
3 големи жълтъка
1 ванилия
1 щипка сол
горещо кафе
шоколад
сурови лешници

Начин на приготвяне:

Маслото и пудрата захар се смесват до пухкав крем. Добавят се жълтъците, ванилията и солта. Замесва се меко тесто и се прибира в хладилника за 1 час. От масленото тесто се оформят топчета с големината на орех и леко се сплескват. Сладките се пекат на 180 градуса за 13-15 минути или докато леко покафенеят. След като изстинат се намазват с горещото кафе и се поръсват с натрошен шоколад и ядки.

* Шоколадът може да се разтопи, сладките да се полеят с него и отгоре да се поръсят ядките.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.09.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.