Сладкиш „Какаова наслада“
Сладкиши

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Екстра
2 малки яйца или 1 голямо
200 г захар
400 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
4 с. л. олио
4 с. л. какао

За заливката:
80 г краве масло
6 с. л. вода
6 с. л. захар
2 с. л. какао

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото и киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Брашното и какаото се разбъркват и постепенно се добавят към останалите продукти. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
Тестото се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
След като блатът изстине, се разрязва на квадрати с остър нож.
В касерола се разтопява маслото, добавят се захарта, водата и какаото. Сместа се бърка докато заври.
Сладкишът се залива с получената смес и се оставя да престои 2 часа.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.04.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.