ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ (Кюстендилско)
Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик (200 гр.)
1 с.л. растително масло
малко хладка вода
1 с.л. оцет
1 бр. яйце
1 щипка сол

За плънката:
½ кг. ябълки
2 филии сухар
½ ч.ч. растително масло
½ ч.ч. (100 гр.) захар
1 ч.л. канела
пудра захар, ароматизирана с 1 прах ванилия за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Замесва се средно меко тесто, което се оставя да престои 20 минути.
2. Тестото се разстила на средно дебел пласт върху хартия.
3. Поръсва се с мазнината, счукания сухар, настърганите ябълки, захарта и канелата и се навива на руло.
4. Рулото се слага в тава и се пече на умерена фурна.
5. Поръсва с пудрата захар, смесена с ванилията.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.09.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.