Есенен сладкиш с круши
Сладкиши, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

220 г брашно София мел за Кекс
4-5 големи узрели круши
150 г малини
180 г кафява захар
2 ч. л. лимонов сок
150 г размекнато масло
кората на един портокал
1 щипка сол
2 яйца, размер XL
1 бакпулвер
4-5 с. л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 180C , формата се намазва с олио и се застила с хартия за печене.

Крушите се измиват, обелват и нарязват на половинки. Малините се измиват. На дъното на дебел тиган 100 г от захарта се карамелизира с лимоновия сок и след това се разстила по дъното на тавата за печене. Крушите се подреждат с нарязаното към карамела, а малините се нареждат в празните пространства между тях.

В купа, се разбиват на крем маслото с останалата захар, портокаловата коричка и солта. Постепенно се добавят и яйцата. Брашното и бакпулверът се слаагат в сито и се пресяват, след което се добавят в яйчената смес. После прибавяме и млякото. Сместа трябва да бъде малко по-гъста от смес за кекс.

Тестото се слага върху плодовете и сладкишът се пече 50-60 минути в предварително загрятата фурна.

Сладкишът се оставя да изстине за около 20 минути, след което се обръща.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.