Кейк с моркови и орехи
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

340 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
200 г захар
150 мл олио
50 мл гореща вода
3 моркова
150 г орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
½ ч. л. канела
настъргана кора на 1 лимон

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с миксер, след което към тях се добавя захарта и отново се разбиват. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, ванилията, канелата и настърганата лимонова кора. Всичко се разбърква.
Към яйчената смес се добавят сухите съставки и се разбърква отново. Изсипва се горещата вода, разбърква се и се добавя олиото. След получаването на еднородна смес се добавят блиндираните моркови и натрошените на ситно орехи. Тестото се разбърква с лъжица.
Форма за кекс или тава се намазнява, след което сместа се изсипва и разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.